Enlig forsørger? Modtag børnetilskud og ekstraordinært tilskud

Der er nogle særlige betingelser, der skal være opfyldt, for at du kan modtage børnetilskud som enlig forsørger. Det er vigtigt du sikrer dig, de er opfyldt, så du ikke risikerer at skulle betale tilskudet tilbage, eller blive anklaget for at være social bedrager.

Kriterier der skal være opfyldt for at få børnetilskud som enlig forsørger

  • du bor i Danmark og har folkeregister her
  • dit barn skal bo i Danmark
  • dit barn skal bo hos dig
  • du skal forsørge dit barn
  • du bor alene – dvs. uden partner

Hvor tit udbetales børnetilskud?

Børnetilskudet udbetales hvert kvartal, og du får det i kvartalet, efter du har ansøgt hos din kommune

Hvad er ekstraordinært børnetilskud?

Hvis du får det ordinære børnetilskud, og barnet har folkeregister hos dig, kan du få det ekstra børnetilskud. Beløbet for ekstra børnetilskud er det samme, uanset antallet af børn der bor hos dig. Se regnestykket om børnetilskud her.

Er du reelt enlig forsørger? Spørg kommunen

Der er nogle særlige betingelser, der skal være opfyldt, for at du kan modtage børnetilskud. Det væsentligste er, at du skal være det myndighederne kalder “reelt enlig forsørger”. Det kan variere fra kommune til kommune. Der har desværre været nogle sager, hvor kommunen har været uenig i, hvor vidt man var enlig forsørger.

Dowload pjecen her, der beskriver, hvad det vil sige at være “reelt enlig forsørger”

Er du på nogen måde i tvivl – så spørg din kommune eller læs, hvad de skriver på borger.dk om at være enlig forsørger

Lær at styre konflikterne...

"Alting går lettere, når man samarbejder" citat, min Eks! Meld dig til nyhedsbrevet og download guiden: "4 hurtige håndtag" Du kan bruge den, før under og efter konflikten. Modtag også konkrete eksempler på, hvad du skal sige, når uenighederne eskalerer.


Eva Maria Knudsen
 

Jeg har samarbejdet som deleforælder med mine børns far i over 15 år. Jeg er uddannet cand.mag, konfliktvejleder, forhandler og psykologisk førstehjælper. Mine erfaringer med konfliktvejledning og forhandling har jeg bl.a. fået som tillidsrepræsentant for Dansk Magisterforening. Derudover drev jeg websitet 2hjem.dk i 10 år, der havde fokus på konflikthåndtering og de praktiske udfordringer i skilsmissefamilier. Jeg er fra 1966 og har 2 døtre.

>